Beschrijving Teams

Aqua

Ben jij een waterrat of heb je affiniteit met het waterwerk? Dan is team Aqua misschien wat voor jou! Als medewerker van team Aqua verzorg je dagelijks een programma voor ongeveer 350 kinderen dat volledig in het thema staat van (je raadt het al): water. Een vast onderdeel hiervan is zeilen, maar team Aqua biedt meer dan dat.

Arts & Crafts

Door team Arts & Crafts wordt dagelijks een groot aantal creatieve activiteiten geboden aan ongeveer 350 kinderen. Heb jij een creatief brein, ben je een bouwer, ontwerper, techneut, uitvinder, knutselaar, artiest? Dan is dit team misschien wat voor jou.

Events

Ben jij een echt podiumdier, hou je ervan te acteren en vind je het leuk om je als themafiguur uit te dossen? Of zit je bijvoorbeeld liever achter de knoppen van het licht en geluid tijdens de opening, sluiting, of andere evenementen? Dan is het team Events misschien wat voor jou! De medewerkers van dit team geven tijdens de Jamborette (maar ook al daarvoor) vorm aan het thema en de sfeer waarbinnen de Jamborette plaatsvindt. Uiteraard hoort daar ook een mooi verhaal bij! Als lid van het team Events draag je in belangrijke mate mee aan de ultieme beleving van de Jamborette!

Food Supply

Tijdens het kamp moeten er ongeveer 4000 monden gevoed worden. Dit houdt in dat er dagelijks flink wat eten moet worden verdeeld over de verschillende subkampen. Als medewerker van team Food Supply zorg je dat alle ‘boodschappen’ van het centrale voedselverdeelcentrum over de subkampen worden verspreid, een behoorlijk logistieke klus!

Hikes

Een echt scoutingkamp is niet compleet zonder een stevige wandeling. Als medewerker van team Hikes verzorg je een aantal mooie wandeltochten buiten het Jamborette-terrein. De hikes hebben allen verschillende afstanden en een verschillende moeilijkheidsgraad. Vind je het leuk om hikes te lopen of te maken, met veel verschillende tocht technieken. Dan is Team Hikes misschien wat voor jou.

Jambo Bank

Tijdens de Jamborette wordt gebruik gemaakt van Jambo’s. Hét betaalmiddel tijdens het kamp. Deze moeten gekocht worden in de Jambobank. De Jambobank is elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds open. Overdag kan het best rustig zijn maar ’s avonds daar en tegen weer best druk. De bezetting is altijd met 2 m/v en er zal gerouleerd worden met de verschillende diensten. Het lijkt misschien wat saai maar het leuke is wel weer dat zo goed als elke deelnemer en medewerker bij de Jambobank komt om munten te kopen.

Jambo Shop

Op het Kampterrein is een speciale Jamborettewinkel aanwezig waar van alles gekocht kan worden. Zowel praktische zaken (slaapzakken, tandenborstels etc.) tot typisch Hollandse of Jamborette souvenirs. Als medewerker van de Shop werk je tijdens openingstijden in de winkel. Heb je verkooptalent en kan je het woord ‘slaapzak’ uitspreken in 5 verschillende talen? Dan is een functie als Jambo Shopmedewerker misschien wel iets voor jou.

Jambo Tours

Ben je goed in organiseren en lijkt het je leuk om samen met de scouts de leukste plekken van Nederland te bezoeken? Dan is Jambo-tours misschien wel het ideale team voor jou. Je gaat samen met de deelnemers naar een pretpark, musea en mooie steden.

Kidsclub

Medewerkers met jonge kinderen kunnen deze op bepaalde tijden langsbrengen bij de Kidsclub. Werk jij graag met (jonge) kinderen en vind je het een uitdaging om een leuk programma voor jong en oud te verzorgen, dan is de Kidsclub misschien iets voor jou.

Media Team

Heb jij affiniteit met het maken van video’s, Snap jij de hele dag door en bedenk jij altijd de beste hashtags voor Instagram? Sluit je dan aan bij het Mediateam! Het team onderhoudt alle online (social) kanalen en schrijft ook de dagelijkse Jambo Journal. Een team van fotografen zorgt voor alle mooie foto’s.

Mokkie

Het ‘Mokkie’ is het café / de disco van de Haarlem Jamborette. Deelnemers en medewerkers kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje en een aantal avonden per week worden er in het Mokkie diverse themafeesten georganiseerd. Als medewerker van het Mokkie draai je bardiensten (dit kan zowel overdag zijn als ’s avonds) en ben je altijd onderdeel van het feest. Samen met je team bedenk en organiseer je de themafeesten.

Service

Team Service is misschien wel het meest essentiële team van de Jamborette, maar zal niet erg op de voorgrond treden. Als medewerker van dit team ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de faciliteiten op het kampterrein. Je houdt ze in perfecte staat, zorgt voor de schoonmaak en de afvalverwijdering.

Sports

Op de Haarlem Jamborette zijn de activiteiten van Sports dé manier om je overtollige energie kwijt te raken. Ben je sportief en lijkt het je een uitdaging om zeven dagen lang de deelnemers sportief bezig te houden? Dan ben je bij Team Sports op je plek.

Staff Restaurant

Alle deelnemers hebben hun eigen koks mee, maar het is ook belangrijk dat de medewerkers dagelijks goed te eten krijgen. Als medewerker van het Staff Restaurant, ben je verantwoordelijk voor het bereiden van de dagelijkse maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten) en alles wat hier in een restaurant bij komt kijken (koken, de afwas, het netjes houden van het restaurant).

Stewards (voorheen team Bewaking)

De Stewards zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op het kampterrein. Als medewerker van dit team hou je je o.a. bezig met het bewaken van het kampterrein, zodat alleen genode gasten het terrein betreden. Mocht de inzet van hulpdiensten nodig zijn, coördineer je deze zo snel mogelijk naar de juiste plek. Ook surveilleer je op het kampterrein zelf, om te zorgen dat een goede sfeer gehandhaafd blijft. Een andere taak is het controleren van de brandveiligheid van de kampterreinen. Verder coördineert team Stewards de hulp bij kleine ‘rampen’, mocht zich dit voordoen. De Stewards kunnen 24 uur per dag ingezet worden. Het kan dus voorkomen dat je ook nachtdiensten moet draaien.

Subkampen

De deelnemers van de Haarlem Jamborette zijn verdeeld over vier subkampen met ongeveer 875 deelnemers per subkamp. Als subkampmedewerker ben je zowel in de aanloop van het kamp, als tijdens het kamp, het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers, waarbij je ze van alle benodigde informatie voorziet. Je bent de gastheer/gastvrouw van het subkamp en hebt dus veel direct contact met de deelnemers. Je zorgt ervoor dat je subkamp in thema is aangekleed en dat er buiten de programma-tijden nog andere leuke dingen te beleven zijn.

Team Telecom

Waar zijn we tegenwoordig zonder technologie? Als medeweker van team Telecom kan je je ICT- en computerkennis goed gebruiken, want jij bent er verantwoordelijk voor dat alles met iedereen verbonden is. Team telecom zorgt voor alle ICT infrastructuur tijdens de Haarlem Jamborette, Ben jij handig met een netwerk of telefoon kabel en ga je ook WiFi oplossingen niet uit de weg, meld je dan aan voor dit team.

Trail

De naam Trail (spoor) stamt nog uit de Jambo-tijd dat je een spoor moest volgen van de ene naar de andere activiteit. Dat is tegenwoordig net even anders. Het Trailteam biedt elke Jamborette weer een breed scala aan uitdagende, actieve en bijzondere scoutingactiviteiten. Denk onder andere aan vlot bouwen en vlot varen, survivalbaan en tokkelen.